Novice

29.05.2024

Razpisa za delovno mesto strežnice v zdravstvu

Objavljamo razpisa za delovno mesto strežnice v zdravstvu.

Psihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica Begunje
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Novice

Vabilo na strokovno srečanje "Svojci bolnikov z duševnimi motnjami"

20.10.2015

Spoštovani!

V Psihiatrični bolnišnici Begunje organiziramo strokovno srečanje zdravstvenih delavcev, namenjeno predvsem družinskim in splošnim zdravnikom ter psihiatrom, z naslovom Svojci bolnikov z duševnimi motnjami. Rdeča nit srečanja so svojci bolnikov z različnimi duševnimi motnjami (anksiozne motnje, odvisnost od alkohola, demenca, motnje razpoloženja in shizofrenija), obravnavali pa bomo tudi stiske svojcev po samomoru družinskega člana.

Zakaj se nam zdi potrebno posebej obravnavati vprašanje svojcev, če pa je naše primarno delo zdravljenje bolnika? Razloga sta dva. V primeru številnih duševnih motenj, predvsem kroničnih in tistih, ki se ponavljajo, svojci lahko v veliki meri delujejo v smeri ugodnejšega poteka bolezni in so tako tesni sodelavci poklicnih terapevtov. Hkrati pa duševna motnja posameznika pomembno ovira delovanje celotne družine, zato tudi svojci potrebujejo ustrezno pomoč. Zaradi obeh razlogov je delo s svojci pravzaprav dobra naložba v ugodnejši potek bolezni.

Srečanje bo potekalo v petek, 20. novembra 2015 v prostorih Psihiatrične bolnišnice Begunje. Zastavljeno bo – po Begunjski tradiciji – praktično. Poleg predavanj so v programu tudi igre vlog in diskusijske skupine. Izdali bomo zbornik srečanja.

Usposabljanje je organizirano v okviru projekta Anima Sana, ki je sofinanciran iz Programa Norveškega finančnega mehanizma 2009-2014, zato kotizacije ni. Vloga Zdravniški zbornici za priznanje kreditnih točk je v postopku.

Za vabilo s prijavnico - klikni tu.

Dobrodošli v Begunjah na Gorenjskem!

prim. Andrej Žmitek, dr. med., spec. psih
Strokovni vodja srečanja

Damijan Perne, dr. med., spec. psih.
Direktor Psihiatrične bolnišnice Begunje

 

logotipi_530

Logo Program razvoja podeželja      Logo ISO 9001      Logo AACI