Novice

14.06.2024

Klub odpuščenih pacientov (KOP) odpade

Obveščamo vas, da KOP v torek, 18.6.2024 odpade.

Psihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica Begunje
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Novice

Drugi promocijski tek gorenjskih bolnišnic

12.10.2016

V petek, 30. 9. 2016, je potekal drugi promocijski tek gorenjskih bolnišnic »Povezani s srcem za Gorenjsko«, ki ga je tokrat organizirala Psihiatrična bolnišnica Begunje.

 

tek_4._530_01

tek_2_530

Teka se je udeležilo 191 tekačev, zaposlenih v PB Begunje, SB Jesenice, KOPA Golnik, ZD Jesenice in Kranj, Ministrstvu za zdravje, Gorenjskih lekarnah, občinskih upravah Radovljica, Tržič in Jesenice, pripadniki policije, vojske, Nato Centra odličnosti za gorsko bojevanje, gasilcev in gorske reševalne službe, zaposleni v Domu Petra Uzarja Tržič, Domu dr. J. Benedika Radovljica in CUDV Matevža Langusa Radovljica, predstavniki Vzajemne in Infoneta. Teka so se udeležili tudi znani športniki: Matic Osovnikar, Robert in Vesna Kerštajn, Miha Pirih, Gregor Sračnjek, Roman Perko in Hokejsko drsalno društvo Jesenice. Za ogrevanje in pravilno pripravo na tek je poskrbel tekač Klemen Dolenc. 19 najvzdržljivejših tekačev je preteklo celotno, 40 kilometrsko traso, ostale ekipe pa so tekle štafetno z menjavo na vsakih 5 – 6 km (Breznica, Blejska Dobrava, Kolpern, SB Jesenice in obratno).

Čestitamo vsem udeleženkam in udeležencem drugega promocijskega teka gorenjskih bolnišnic za pretečene kilometre, predvsem pa, da ste s svojo udeležbo pripomogli k promociji zdravega življenjskega sloga. Namen teka je bil dosežen, povezali smo zaposlene v gorenjskih bolnišnicah in zdravstvenih domovih, gorenjske lokalne skupnosti, predstavnike policije, gasilce, vojske, GRS, in Ministrstva za zdravje ter športnike in ponovno z združenimi močmi stopili korak dlje pri promociji zdravega načina življenja in povezovanja.

Udeleženci so preživeli dan, nabit s pozitivno energijo in dobro voljo. Tudi vreme in zaključek v renesančnem parku sta pripomogla, da je bil dan še lepši.

tek_1_530_01

Ob trasi so tekače pozdravili številni navijači, še posebej so bili glasni otroci iz vrtca Begunje in otroci 4. in 5. razreda Podružnične šole Begunje, ki so tekače pospremili na štartu teka pred PB Begunje in učenci od 1. do 5. razreda OŠ Žirovnica, ki so z glasnim pozdravljanjem pozdravili tekače, ko so tekli mimo šole.

Posebna zahvala gre vsem, ki so pomagali pri organizaciji teka, posebej policiji, reševalcem iz ZD Bled in gasilcem (PGD Kranj – Primskovo, PGD Begunje, PGD Lesce, GPO Jesenice, PGD Blejska Dobrava, PGD Koroška Bela, PGD Jesenice, PGD Hrušica, PGD Zabreznica, PGD Smokuč, JZ Gasilsko reševalna služba Jesenice) in vsem spremljevalcem ekip ter donatorjem in sponzorjem: Vzajemna, d.v.z., Ljubljana, Paul Hartmann Adriatic, d.o.o., Ljubljana, Četrta pot, d.o.o., Kranj, Gorenjske lekarne, Kranj, Mizarstvo Kene, d.o.o., Radovljica, SRC Infonet, d.o.o., Kranj, Masel d.o.o., Ljubljana, Kmetija Dolenc, Radovljica, Gorenjski Glas, d.o.o., Kranj in Elan Inventa d.o.o., Begunje na Gorenjskem. Brez vseh vas ta družbeno odgovoren projekt ne bi bil tako uspešen.

Medalje iz gline, ki so jih prejeli udeleženci teka so izdelali v Enoti za delovno terapijo Psihiatrične bolnišnice Begunje.

tek_3_530_02

Verjamemo, da se naslednje leto ponovno dobimo na 3. promocijskem teku gorenjskih bolnišnic »Povezani s srcem za Gorenjsko«.

Športni pozdrav!

Damijan Perne,
Predsednik organizacijskega odbora 2. promocijskega teka gorenjskih bolnišnic
Direktor Psihiatrične bolnišnice Begunje

 

Logo Program razvoja podeželja      Logo ISO 9001      Logo AACI