Novice

14.06.2024

Klub odpuščenih pacientov (KOP) odpade

Obveščamo vas, da KOP v torek, 18.6.2024 odpade.

Psihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica Begunje
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Strokovne vsebine

Informacije o zdravilih


Na slovenskih in tujih spletnih straneh obstaja vrsta servisov, ki nudijo podrobne informacije o zdravilih, njihovi uporabi in stranskih učinkih.

V Registru zdravil RS na spletnih straneh Inštituta za varovanje zdravja so vključena vsa zdravila, ki so trenutno v uporabi v Sloveniji.

Na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije so pripravili vrsto gradiv o varni rabi zdravil.

Baza podatkov o zdravilih je uradna javna baza podatkov pri Agenciji RS za zdravila in medicinske pripomočke. Vključuje še bolj podrobne informacije o zdravilih in njihovih proizvajalcih, zahteva pa brezplačno prijavo v sistem.

Tuji spletni servis Epocrates Online nudi podrobne podatke o posameznih zdravilih. Ob brezplačni prijavi omogočajo tudi dostop do drugih naprednejših orodij, kot je na primer preverjanje morebitnih interakcij med posameznimi zdravili.

Podobni brezplačni spletni servisi v tujini z informacijami o zdravilih, alternativnih zdravilih in boleznih, pri katerih se uporabljajo, so tudi Medscape Drug Reference , Medline Plus in Rx List.

Logo Program razvoja podeželja      Logo ISO 9001      Logo AACI