Novice

19.02.2024

Klub odpuščenih pacientov (KOP) odpade

Obveščamo vas, da Klub odpuščenih pacientov (KOP) dne 20.2.2024 odpade.

Psihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica BegunjePsihiatrična bolnišnica Begunje
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Strokovne vsebine

Informacije o zdravilih


Na slovenskih in tujih spletnih straneh obstaja vrsta servisov, ki nudijo podrobne informacije o zdravilih, njihovi uporabi in stranskih učinkih.

V Registru zdravil RS na spletnih straneh Inštituta za varovanje zdravja so vključena vsa zdravila, ki so trenutno v uporabi v Sloveniji.

Na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije so pripravili vrsto gradiv o varni rabi zdravil.

Baza podatkov o zdravilih je uradna javna baza podatkov pri Agenciji RS za zdravila in medicinske pripomočke. Vključuje še bolj podrobne informacije o zdravilih in njihovih proizvajalcih, zahteva pa brezplačno prijavo v sistem.

Tuji spletni servis Epocrates Online nudi podrobne podatke o posameznih zdravilih. Ob brezplačni prijavi omogočajo tudi dostop do drugih naprednejših orodij, kot je na primer preverjanje morebitnih interakcij med posameznimi zdravili.

Podobni brezplačni spletni servisi v tujini z informacijami o zdravilih, alternativnih zdravilih in boleznih, pri katerih se uporabljajo, so tudi Medscape Drug Reference , Medline Plus in Rx List.

Logo Program razvoja podeželja      Logo ISO 9001      Logo AACI                              Logo DPP